Zoeken

Marokko: Tarawih niet mogelijk tijdens Ramadan 2021

7 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

Tijdens de aankomende Ramadan zal het in Marokko voor het tweede jaar op rij niet mogelijk zijn om het Tarawih-gebed te verrichten in de moskee. Momenteel nemen de besmettingen met het coronavirus toe in het koninkrijk.

Volgens L’Opinion zal het tijdens de Ramadan wel mogelijk zijn om de Dhuhr- en Asr-gebeden in de moskee te verrichten. Omdat de Tarahwih- en Fajr-gebeden binnen de nieuwe gestelde tijd voor de avondklok zouden vallen, zou het niet mogelijk zijn om deze gebeden in de moskee te verrichten tijdens de Ramadan. In Marokko worden steeds meer gevallen ontdekt van Marokkanen die zijn besmet met een variant van het coronavirus. Om een derde golf van het coronavirus af te wenden zouden er tijdens de Ramadan nieuwe maatregelen worden ingevoerd.

De experts in Marokko zijn het grotendeels met elkaar eens over de noodzaak van een strikte handhaving van de avondklok tijdens de heilige maand. Volgens onderzoeker op het gebied van gezondheidsbeleid en -systemen, Tayeb Hamdi, zorgen strengere regels tijdens de Ramadan ervoor dat er aan het begin van de zomer een flinke versoepeling van de maatregelen kan worden doorgevoerd.

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid meldde op 5 april dat er tot nu toe 498.329 besmetting zijn vastgesteld, 485.162 Marokkanen van Covid-19 zijn genezen en er 8857 mensen zijn overleden aan de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team