Zoeken

Marokkaanse overheid legt vroege avondklok Ramadan uit

10 april 2021 - 17:40 - Marokko

©

De Marokkaanse overheid heeft toelichting gegeven op de vervroeging van de avondklok tijdens de Ramadan. De bedoeling van de maatregel is om een nieuwe golf van het coronavirus te vermijden en om de verdere verspreiding van de verschillende varianten van het virus in Marokko te stoppen.

De coördinator van het Landelijke Centrum voor Volksgezondheidsoperaties van het ministerie van Volksgezondheid, Mouad Mrabet, heeft aan persdienst MAP gemeld dat het besluit om de avondklok vroeger in te laten gaan is genomen vanwege de recente stijging van het aantal besmettingen in verschillende regio’s.

Volgens Mrabet kunnen de familiebijeenkomsten die normaal gesproken tijdens de heilige maand worden georganiseerd, zorgen voor een enorme toename van het aantal coronabesmettingen. Hij vindt het een juiste beslissing van de overheid. De aangescherpte avondklok tijdens de Ramadan ziet hij als een noodzakelijke uitbreiding van de regels die op 13 januari van dit jaar zijn ingevoerd om de verspreiding van verschillende varianten van het coronavirus te voorkomen.

Tijdens de heilige maand Ramadan is het dit jaar verboden om zich te verplaatsen tussen 20.00 uur en 6.00 uur, behalve in uitzonderlijke gevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team