Zoeken

Sebta verlaagt avondklok voor moslims

27 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

De regering van Sebta heeft op donderdag besloten de avondklok met een uur in te korten, in plaats van 6 uur, stopt de avondklok om 5 uur ’s morgens. De bedoeling is moslims in staat te stellen het eerste ochtendgebed in de moskeeën bij te wonen, in de loop van de heilige maand Ramadan.

Sinds zondag geldt de avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur, zodat moslims, die bijna 40% van de bevolking van Sebta uitmaken, naar de moskee kunnen gaan om het Al Fajr-gebed bij te wonen.

Het decreet dat de avondklok inkort tot 5 uur ’s ochtends, werd ondertekend door de burgemeester van Sebta, Juan Jesús Vivas en vrijdag gepubliceerd in de Staatscourant van Sebta (BOCCE).

Afgezien van deze wijziging, blijven alle andere beperkende maatregelen van kracht. Het gaat onder meer om het beperken van bijeenkomsten in openbare ruimten tot maximaal vier personen, het beperken van de capaciteit van vergaderplaatsen tot een derde van hun capaciteit en het beperken van gebedshuizen, zoals moskeeën, tot maximaal 75 personen.

Bladna.nl