Zoeken

Marokko: begrip voor vroege avondklok tijdens Ramadan

11 april 2021 - 11:00 - Marokko

©

Vanwege het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus en de ontdekking van verschillende varianten van het virus, heeft de Marokkaanse overheid besloten om de beperkende maatregelen tijdens de Ramadan aan te scherpen. Er wordt een landelijke avondklok van 20.00 tot 6.00 uur ingevoerd. Verder blijven de maatregelen die eerder zijn ingevoerd van kracht.

Volgens arts en onderzoeker op het gebied van gezondheidsbeleid en -systemen, Tayeb Hamdi, moeten de nieuwe maatregelen ervoor zorgen dat Marokko van een derde golf van het coronavirus bespaard blijft, meldt persbureau MAP. Volgens Hamdi heeft een toename van het aantal besmettingen in Casablanca een grote rol gespeeld in het besluit van de overheid. Het aantal positieve gevallen in de miljoenenstad vertegenwoordigt 12 procent van het totale aantal besmettingen in het koninkrijk.

Hamdi benadrukt dat het belangrijk is dat Marokkanen zich vooral houden aan de preventieve maatregelen zoals het dragen van een masker en afstand houden. Alleen dan kan Marokko volgens de arts munt slaan uit de vooruitgang die er tot nu toe is geboekt.

De overheid heeft afgelopen woensdag in een verklaring laten weten dat de maatregelen tijdens de Ramadan niet bedoeld zijn om de bevolking te straffen. Het is de bedoeling om een toename van het aantal besmettingen zoals tijdens de vorige maand Ramadan deze keer te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team