Zoeken

Marokko: meerdere arrestaties na tarawih-protesten

22 april 2021 - 10:40 - Marokko

©

In verschillende Marokkaanse steden, waaronder Tanger, Inezgane en Fnideq, hebben tientallen jonge mannen en tieners protesten tegen het verbod op de Tarawih-gebeden georganiseerd. Tijdens de demonstraties kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen demonstranten en de politie.

In Marokko is veel onvrede over het besluit om een avondklok in te voeren tijdens de Ramadan waardoor het verboden is om zich na 20.00 uur te verplaatsen en naar de moskee te gaan voor het tarawih-gebed.

Op de eerste dag van de maand Ramadan werd er in Tanger door jongeren en adolescenten een protest georganiseerd tegen het verbod op het traditionele avondgebed. De krant Maroc Hebdo meldt dat een groep demonstranten die zich buiten een moskee in Tanger hadden verzameld om daar alsnog het tarawih-gebed te verrichten, uiteen werd gedreven door de politie. Hierbij werden tientallen mensen gearresteerd.

Ook in het zuiden van het land, in Dechira, Aït Melloul en Inezgane, zijn mensen in verzet gekomen tegen de avondklok. Bij een protestactie in Inezgane richtten de demonstranten ook vernielingen aan. De politie wist de situatie onder controle te krijgen ondanks het feit dat ze met stenen werden bekogeld. Er zijn 18 mensen gearresteerd die zijn voorgeleid voor de aanklager van de koning bij de rechtbank van eerste aanleg van Inezgane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team