Zoeken

Ramadan Marokko: Tarawih-gebeden in tenten verboden

4 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

In Marokko is de Ramadan op zondag 3 april van start gegaan terwijl er nog steeds een aantal beperkende maatregelen gelden. Zo is met name het plaatsen van speciale tenten voor het Tarawih-gebed verboden.

Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken via een brief verzocht om richtlijnen te geven aan de bevoegde autoriteiten om het opzetten van speciale tenten voor het verrichten van Tarawih-gebeden, tijdens de heilige maand Ramadan te verbieden, meldt de website Al-Omk.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt opening twintigtal moskeeën

De gouverneurs hebben overlegd met de autoriteiten om hen op de hoogte te brengen van het besluit van het ministerie. Ze hebben ook de opdracht gekregen om verzoeken af te wijzen voor de plaatsing van tenten voor het Tarawih-gebed. Maar dit betekent niet dat deze gebeden in officiële moskeeën zullen plaatsvinden. Het ministerie van Habous en Islamitische Zaken heeft vooralsnog geen officieel besluit genomen met betrekking tot het openstellen van moskeeën voor het Tarawih-gebed tijdens de heilige maand Ramadan.

Lees ook: Ramadan 2022: moskeeën in Marokko open voor Tarawih?

Sommige bronnen beweren dat het uitblijven van een verbod door het ministerie tot dusver, dan ook betekent dat Marokkanen het Tarawih-gebed in de moskee kunnen verrichten. Vorige week heeft Koning Mohammed VI de opening bevolen van 26 moskeeën die "wederopbouw- of restauratiewerkzaamheden" hebben ondergaan en tot 15.500 moskeegangers kunnen ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team