Zoeken

Marokko: advocaat veroordeeld voor verkrachting minderjarige secretaresse

6 februari 2022 - 11:00 - Marokko

©

Een advocaat is door de strafkamer van het hof van beroep van Safi veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een geldboete voor de verkrachting en aanranding van zijn 15-jarige secretaresse.

Het slachtoffer woont met haar moeder in de buurt van het kantoor van de advocaat. Voor een maandsalaris van 1500 dirham bood de advocaat haar een baan aan als medewerkster van zijn kantoor, aldus Assabah. Toen de 15-jarige het aanbod aannam, wist ze niet in welk gevaar zij zichzelf bracht. Haar baas dwong haar tot seksuele gemeenschap in een lokaal in het advocatenkantoor. Zij werd er verkracht en kreeg om te zwijgen 50 dirham.

Lees ook: Marokko: ruim 200 kinderen slachtoffer van verkrachting in 2021

Tenslotte heeft de tiener haar moeder alles verteld. De vrouw waarschuwde de Koninklijke gendarmerie. Een medisch rapport waarin recent seksueel geweld en verlies van maagdelijkheid worden bevestigd, wordt beschouwd als onweerlegbaar bewijs. Tijdens haar verhoor bekende het slachtoffer aan de onderzoekers dat zij haar maagdelijkheid al voor de verkrachting had verloren.

Lees ook: Marokko: Kamerlid verdacht van misbruik gehandicapt meisje

De Koninklijke gendarmerie arresteerde de advocaat. Voor de strafkamer van het hof van beroep is hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een geldboete.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team