Zoeken

Marokko: Kamerlid verdacht van misbruik gehandicapt meisje

23 januari 2022 - 15:00 - Marokko

©

Een Marokkaans parlementslid van de RNI-partij en gemeentevoorzitter wordt verdacht in een zaak over aanranding. Hij wordt op 22 februari gedagvaard. Het slachtoffer is niet alleen minderjarig, maar is ook mentaal gehandicapt.

De rechter die met de zaak belast is heeft volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, een grondig onderzoek bevolen naar de zaak. Het misbruik kwam aan het licht nadat een video was opgedoken waarin het slachtoffer beweert dat ze in de zomer van 2020 door het parlementslid verkracht werd.

Lees ook: Casablanca: vrouwelijke leerkrachten slachtoffer seksuele intimidatie

Naar verluidt zette het parlementslid het slachtoffer, dat lid is van de jongerenorganisatie van de partij, onder druk. Een aantal leden van dezelfde groepering zag een kans om geld te verdienen en chanteerde de afgevaardigde. Volgens het dagblad zouden ze forse bedragen afgeperst hebben.

De afgevaardigde dacht dat het allemaal voorbij was, maar kon niet vermoeden dat de procureur zijn onderzoek verder zou zetten. Hij liet onderzoeken waarom de jonge vrouw een klacht indiende en die nadien introk.

Lees ook: Marokko: uitspraak in zaak verkracht meisje dat zelfmoord pleegde

De rechtbank van eerste aanleg heeft nu de zaak in handen. Het blijkt niet te gaan om verkrachting met geweld, maar om meervoudig seksueel misbruik van een minderjarige. De RNI afgevaardigde zal zich over een maand moeten verantwoorden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team