Zoeken

Kenitra: politieagenten opgepakt voor verkrachting minderjarige

27 februari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Op beschuldiging van verkrachting van een minderjarig meisje zijn twee politieagenten die in het veiligheidsdistrict Mehdia in de provincie Kenitra werken, gearresteerd en in een plaatselijke gevangenis opgesloten.

Het misdrijf vond plaats in een kamer die beide politieagenten in de stad hadden gehuurd. Toen het slachtoffer, een meisje van onder de 18, haar moeder over de misbruiken vertelde, diende de vrouw onmiddellijk een klacht in bij de procureur-generaal bij het Hof van Beroep van Kenitra, die een onderzoek gelastte, aldus Assabah. De tiener kwam er pas achter dat haar vermeende verkrachters politieagenten waren toen zij werd gebeld door de Cel Geweld tegen Vrouwen. Zij hadden net hun opleiding voltooid aan de politieschool in Kenitra.

Lees ook: Marokkaanse politica veroordeeld voor seksuele intimidatie

Beide politieagenten ontkenden de beschuldigingen ten stelligste. De procureur-generaal gaf toen opdracht het onderzoek uit te diepen. Onderzoekers gingen samen met het slachtoffer naar de kamer waar de aanranding plaatsvond. Toen ze de flat doorzochten, vonden ze onweerlegbaar bewijs. Bij het bekijken van een bewakingsvideo van een winkel, zagen de onderzoekers ook de twee agenten samen met het slachtoffer.

Lees ook: Marokko: demonstrant vervolgd voor beschuldiging seksueel misbruik door politie

Op basis van dit alles heeft de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Kenitra bevolen dat de twee verdachten in voorlopige hechtenis worden genomen in een plaatselijke gevangenis. Beide politieagenten zijn geschorst in afwachting van de uitspraak in hun proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team