Zoeken

Gerechtigheid voor Sanae (11): zwaardere straffen voor daders

17 april 2023 - 09:00 - Marokko

©

Het Hof van Beroep in Rabat heeft de straffen verzwaard tegen de drie verdachten van de verkrachting van de kleine Sanae, die op het moment van de feiten 11 jaar oud was. Een opluchting voor de burgermaatschappij die verontwaardigd reageerde op het vonnis in eerste aanleg.

Het hof van beroep in Rabat heeft donderdagavond zware straffen uitgesproken tegen de drie aanvallers van Sanae, die nu 12 jaar oud is en een baby heeft. De daders van 25, 32 en 37 jaar oud hadden in eerste aanleg uitzonderlijk lage straffen gekregen, wat voor kwade reacties had gezorgd in heel het koninkrijk.

Lees ook: Het meisje dat niet meer speelt: verkrachters in Marokko nauwelijks gestraft

De hoofdverdachte, Abdelouahed Ragragui, die op 20 maart jongstleden door de rechtbank van eerste aanleg in Rabat tot twee jaar gevangenisstraf was veroordeeld, kreeg 20 jaar gevangenisstraf en moet 60.000 dirham schadevergoeding betalen. Zijn twee medeverdachten, die oorspronkelijk veroordeeld waren tot 18 maanden gevangenisstraf, werden veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en 40.000 dirham schadevergoeding voor "ontvoering van een minderjarige" en "aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige met geweld". De drie verdachten hebben 10 dagen om in beroep te gaan.

"We zijn tevreden met het vonnis dat gerechtigheid heeft gebracht aan het slachtoffer. Dat gezegd, begrijpen we niet waarom twee verdachten slechts 10 jaar hebben gekregen", zei de advocaat van het slachtoffer, Abdelfattah Zahrach, na afloop van de zitting. Hij sluit een cassatieberoep "na overleg met de familie" niet uit.

Lees ook: Nieuwe wending in verkrachtingszaak 11-jarig meisje in Rabat

De feiten vonden plaats in een dorpje bij Tifelt, waar het slachtoffer woont. Drie mannen uit haar buurt verkrachtten haar herhaaldelijk in afwezigheid van haar ouders. Na de verkrachtingen raakte de kleine Sanae zwanger.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team