Zoeken

Fkih misbruikt meisje in Rabat en stelt huwelijk voor

26 maart 2022 - 19:00 - Marokko

©

Een zestigjarige fkih werd in Ain Aouda gearresteerd wegens de verkrachting van een elfjarig meisje. De zaak is toevertrouwd aan de onderzoeksrechter bij het Hof van Beroep van Rabat.

Afgelopen dinsdag heeft de Gendarmerie van Ain Aouda bij het bevoegde parket van Rabat een fkih aangeklaagd, die ervan wordt beschuldigd een minderjarige van 11 jaar te hebben verkracht. De verdachte heeft de beschuldigingen tegen hem niet ontkend en werd daarom in hechtenis geplaatst in de gevangenis Al Arjat in Salé, meldt het dagblad Assabah.

Lees ook: Marokko: fkih verdacht van kindermisbruik (video)

Volgens het dagblad heeft de zestigjarige religieuze leider en vader van drie kinderen, misbruik gemaakt van de naïviteit en de onschuld van het meisje om haar te misbruiken in een leegstaand pand, niet ver van zijn woning. Na zijn misdaad wilde hij er vandoor gaan, maar buurtbewoners en familieleden van het slachtoffer slaagden erin hem tot overmeesteren en over te dragen aan de Koninklijke gendarmerie van Ain Aouda.

De fkih werd gearresteerd en naar het bureau van de gendarmerie gebracht, waar hij verklaarde dat hij zijn slachtoffer regelmatig heeft misbruikt, zonder haar maagdelijkheid aan te tasten. De medische expertise bevestigde deze verklaring. In de overtuiging dat hij zijn straf kon ontlopen, uitte de beklaagde de wens om met het slachtoffer te trouwen, wanneer ze de wettelijke leeftijd zou hebben bereikt.

Lees ook: Fkih in Marokko misbruikte zeker 7 kinderen

Rechercheurs zetten het onderzoek voort om na te gaan of er geen andere gevallen van seksueel misbruik en verkrachting zijn in Ain Aouda, waar de verdachte in het verleden in een koranschool heeft gewerkt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team