31 mei 2021 - 17:00 - Wereld
De rechtbank in het Belgische Brugge heeft celstraffen van één jaar met uitstel uitgesproken tegen drie mannen die een visrestaurant uitbaten in Harelbeke. Ze werden veroordeeld voor zwartwerk en economische uitbuiting van hun personeel. Ook in hun zaak in Kortrijk werden er inbreuken vastgesteld.
De inspectie viel voor het eerst binnen in visrestaurant Puerto Marino in Kortrijk op 17 oktober 2019, schrijft Het Nieuwsblad. Op dat moment bleek dat één van de werknemers niet aangemeld was en dus in het zwart werkte. Het restaurant onderging een naamsverandering en verhuisde naar Harelbeke: de zaak heet nu Blauwe Oceaan.
Wanneer de inspectie in november 2019 opnieuw een bezoek bracht aan het restaurant constateerde die weer zwartwerk. In een beschimmeld kamertje boven het restaurant sliep een Marokkaan zonder verblijfsvergunning op een matras. Hij verdiende amper 2 euro per uur.
Mohamed A. (54) en Chakir R. (34) uit Kortrijk verschenen voor de rechter in de hoedanigheid van zaakvoerders. Miloud L. (44) moest zich ook verantwoorden. Hij werkte als kok in het restaurant, maar volgens de arbeidsauditeur gaf hij ook instructies aan het personeel. De beklaagden wezen allemaal met de vinger naar elkaar en werden uiteindelijk alle drie veroordeeld. Naast een voorwaardelijke celstraf van één jaar moeten de drie ook een boete betalen van 8000 euro.
Redenen achter ontslag Vahid Halilhodzic
Marokkaanse oudtante (25) gaat viraal op TikTok
Steun voor Luikse gezin dat drie kinderen verloor bij ongeval in Marokko
Hassnae met zieke baby weggestuurd uit Brusselse ziekenhuis
Air Algérie wil Royal Air Maroc onttronen in Afrika
Kickbokser Jamal Ben Saddik spreekt opnieuw over aanslagen
Hassnae met zieke baby weggestuurd uit Brusselse ziekenhuis
Air Algérie wil Royal Air Maroc onttronen in Afrika
CBS deelt cijfers over Marokkanen in Nederland
Marokko neemt deel aan militaire spelen in Rusland
"Marokko opent en sluit sluizen illegale migratie"
Spanje beveelt uitwijzing invloedrijke Marokkaan
Verontwaardiging na moord op Marokkaan in Italië
Uitgestoken hand Mohammed VI door Algerijns leger aanvaard?