Zoeken

Franse vrouw vervolgd voor verduistering geld voor bouw luxe hotel in Marokko

24 mei 2021 - 10:40 - Wereld

©

In het Strafhof van Bayonne in Frankrijk is tegen een 54-jarige vrouw een gevangenisstraf van 10 maanden geëist voor het verduisteren van 373.000 euro. Het gaat om geld uit een fonds dat gebruikt moest worden voor de bouw van een luxe hotel in Marokko.

De Franse radiozender France Bleu meldt dat de verdachte, de 54-jarige Marie-Christine, in 2013 en 2014 van twaalf kennissen 373.000 euro heeft geleend voor de bouw van een thalassotherapiehotel in de stad Oualidia aan de Marokkaanse kust. Achteraf bleek er van het geld slechts een sporthal te zijn gebouwd die nooit in gebruik is genomen en is er geld verdwenen naar de redding van een vervallen hotel in Marrakesh. De investeerders wachten nog altijd op hun geld nu het project is mislukt.

"Ik verloor 100.000 euro, het was de erfenis van mijn net overleden ouders", zegt een van de gedupeerden in de zaak. De voormalige journalist van het sportblad L’Equipe, Denis Lalanne, heeft 20.000 euro uitgeleend aan de beklaagde. De 54-jarige vrouw werd gearresteerd toen ze naar Zuid-Spanje probeerde te vluchten.

De officier van justitie, Caroline Parizel, toonde tijdens de rechtszaak aan dat Marie-Christine het geld vooral voor persoonlijke doeleinden heeft gebruikt. Zo woonde ze in een luxe appartement en maakte ze regelmatig uitstapjes naar Dubai en Abu Dhabi. Parizel eiste daarom dat de beklaagde zou worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 maanden en het betalen van een schadevergoeding aan de gedupeerden.

De advocaten van Marie-Christine, Mathieu Lauvray en Maxime Dubois, hebben gepleit voor vrijspraak van hun cliënte en menen dat het verlies van de investeerders hoort bij het risico van investeren. Op 22 juni wordt er uitspraak gedaan in deze rechtszaak.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team