Zoeken

Marokkanen verontwaardigd over ernstige dierenmishandeling

3 mei 2022 - 09:40 - Marokko

©

Marokkaanse internetgebruikers zijn verontwaardigd over een video waarin een jonge vrouw haar hond vraagt een katje te doden. Ze roepen op tot strafrechtelijke vervolging.

Het misdrijf vond afgelopen woensdag plaats in Fez. Een jonge vrouw bracht opzettelijk een klein katje mee voor haar hond en spoorde die aan om het dier aan te vallen. Het kitten werd zwaar mishandeld en stierf aan de gevolgen daarvan.

Lees ook: Marokko verscherpt sancties tegen eigenaren gevaarlijke honden

In de video die de jonge vrouw op Instagram deelde, is te horen hoe ze zich tot haar hond wendt en zegt: "Hij is lelijk, wil je hem niet? Ik wil het ook niet, ik vind het niet leuk". Dan zien we het katje bij de nek gegrepen worden. "Je hebt het gedood, je weet niet waar je moet beginnen (met het eten van het katje)", zegt ze.

Als gevolg van deze gruwelijke daad, verspreidde de hashtag "gevangenis voor de kattenmoordenaar" zich de afgelopen dagen op sociale media. Veel internetgebruikers roepen op om de vrouw voor de rechter te brengen.

Lees ook: article 39232

"Wanneer zullen ze eindelijk de wet toepassen tegen degenen die dieren martelen?" vroeg een Twitter-gebruiker. Volgens het Marokkaanse wetboek van strafrecht wordt degene die zonder noodzaak een huisdier doodt of verminkt, gestraft met een gevangenisstraf van twee tot zes maanden. Tot dusver hebben de autoriteiten nog niet op de zaak gereageerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team