Zoeken

Française veranderde lot van Marokkaanse zwerfhond

22 mei 2022 - 10:20 - Marokko

©

Brigitte Lorthioir, een gepensioneerde onderwijzeres uit het Franse St Amand die bekend staat om haar strijd tegen dierenmishandeling, heeft het lot van Inotika, een Marokkaanse zwerfhond, veranderd.

"Inotika werd van de straat gehaald door de organisatie Les quat’pattes Maroc. Haar broers en zussen werden gedood. Mijn hond werd gecastreerd, gevaccineerd en aanvankelijk bij een plaatselijk pleeggezin met andere dieren en kinderen geplaatst, voordat hij op 20 maart 2021 per vliegtuig aankwam. Een groot emotioneel moment," zei Brigitte Lorthioir in een interview met La Voix du Nord. Behalve Inotika redde ze ook het leven van Boler, een Spaanse hond die ze in 2017 adopteerde.

Lees ook: Marrakech bouwt asiel voor zwerfhonden

"Het is een zeven jaar oude Spaanse windhond die, na twee jaar trouwe dienst aan de jagers in Spanje, opgehangen moest worden, zoals de traditie voorschrijft. Het kan tot tien uur duren. Het is afschuwelijk. Mijn grote getraumatiseerde hond, zoals ik hem noem, kwam per vrachtwagen naar Compiègne, waar hij werd opgevangen door de organisatie Fils du vent," vertelt Brigitte.

Lees ook: Ibrahim Ouassari van MolenGeek breidt uit met steun van Google

De twee dieren wonen samen in Brigitte Lorthioir’s huis, "La maison Câlins" (Het huis van de knuffels). Brigitte heeft altijd met honden geleefd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team