Zoeken

Celstraf voor doden hyena in Marokko

21 mei 2022 - 15:40 - Marokko

©

Twee mensen zijn veroordeeld voor het doden van een bedreigde diersoort. De daad werd getoond in een video die in Marokko op het internet viral ging. De zaak is ongekend omdat het de eerste keer is dat zoiets gebeurt.

De rechtbank van eerste aanleg in Beni Mellal veroordeelde dinsdag twee mensen die beschuldigd werden van het doden van een wild dier in het Tagzirt bos in de provincie Beni Mellal, meldt Alyaoum24. Het dier was een hyena, een bedreigde diersoort. Het misdrijf werd gefilmd en op het internet geplaatst, waardoor het algemeen bekend werd. Iedereen kon zien hoe het dier stierf.

Lees ook: Dierentuin van Rabat presenteert Atlasleeuw-welpjes (video)

Deze video bracht de Koninklijke gendarmerie en de rechterlijke macht ertoe een onderzoek in te stellen. Vijf mensen werden gearresteerd omdat ze het dier achtervolgden, doodschoten en in een put gooiden. Twee van hen werden uiteindelijk door het Openbaar Ministerie aangeklaagd wegens "jagen op en vangen van een beschermde diersoort". Ze werden elk veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team