Zoeken

Marokkanen verkopen nieren voor 50.000 dirham aan Turkse criminelen

30 november 2020 - 10:20 - Gemeenschap

©

Turkse criminele netwerken voor de handel in menselijke organen kopen samen met klinieken de nieren van arme jonge Marokkanen voor 50.000 dirham. De operatie vindt plaats in Turkije.

De netwerken organiseren de reis voor de slachtoffers, die zij voorstellen als toeristen, en zorgen tot aan het einde van hun verblijf voor hun accommodatie, meldt Assabah. Door het gebruik van valse identiteitsdocumenten omzeilen ze de Turkse wetgeving die bepaalt dat iedereen die schuldig wordt bevonden aan handel in menselijke organen, 15 jaar gevangenisstraf kan krijgen. En dit doen ze vaak met de medewerking van klinieken.

Tijdens hun verblijf ondergaan de Marokkanen een verwijdering van hun nier. Ze worden vervolgens overgebracht naar andere hotels waar ze cosmetische operaties krijgen om de illegale handel te verhullen. Na een paar dagen van herstel keren ze dan terug naar Marokko. Bij aankomst krijgen ze 50.000 dirham voor de verkochte nier, die bedoeld is voor rijke Arabieren die bij voorkeur naar Turkije gaan voor niertransplantaties.

Volgens officiële statistieken staan ​​er 20.000 patiënten op de lijst van kandidaten voor een niertransplantatie en 2000 anderen op de lijst voor levertransplantaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team