Zoeken

Marokko: coronatesten worden goedkoper

29 november 2020 - 19:40 - Marokko

©

Privéklinieken en het nationaal gezondheidsverzekeringsmaatschappij ANAM zijn tot een overeenkomst gekomen om de kosten van coronatesten te verlagen. Momenteel is de prijs voor een test 700 dirham. Dit zal nu 450 dirham zijn.

De rest van het bedrag zal door de overheid aan de privéklinieken worden terugbetaald. Deze klinieken moeten wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten ze de veiligheid garanderen en het juiste apparatuur hebben. Voor publieke ziekenhuizen zijn de kosten voor een pcr-test ook verlaagd: van 500 dirham naar 360 dirham.

De krant Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de prijswijziging bedoeld is om de testen toegankelijk te maken voor het publiek. Voor een serologische test betaalt men in een privé laboratorium 300 dirham en in publieke laboratorium tussen 100 en 200 dirham.

De overheid heeft de hulp ingeroepen van de privésector om de druk op staatsziekenhuizen weg te nemen. De privéziekenhuizen die deze prijzen hanteren, beschikken over goede apparatuur. Vijf privéziekenhuizen in Rabat, El Jadida en Fez kwamen niet aanmerking voor de regeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team