Zoeken

Turkse ambassade in Marokko opnieuw open

16 juni 2020 - 15:20 - Marokko

©

De Turkse ambassade in Marokko is sinds maandag terug open. De ambassade in Rabat was al bijna drie maanden dicht vanwege de coronavirus pandemie.

In een bericht op Twitter kondigt de Turkse ambassade de heropening aan en geeft een overzicht van enkele maatregelen die werden getroffen om de coronamaatregelen te respecteren.

Marokkanen die een visum willen aanvragen voor Turkije moeten eerst een afspraak nemen op de website www.visa.gov.tr. Geen enkele aanvraag zal zonder afspraak zal worden aanvaard.

Om een gewone vakantie in Turkije door te brengen hebben Marokkanen geen visum nodig. Wie naar Turkije wil voor te werken, te studeren of een lang verblijf, moet wel een visum aanvragen. Volgens de ambassade in Rabat veranderen de algemene voorwaarden voor een bezoek aan Turkije dus niet voor Marokkanen.

In 2019 bezochten ruim 234.000 Marokkanen Turkije. Volgens officiële gegevens van het Turkse ministerie van Toerisme steeg het aantal Marokkaanse toeristen in de periode 2018-2019 met 32,70 procent. Marokkanen gaven vorig jaar tevens 6 miljard dirham uit in Turkije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team