Zoeken

27% Marokkanen tegen sluiting grenzen

23 januari 2022 - 15:40 - Economie

©

Uit een opiniepeiling van de Sunergia Groep blijkt dat 27% van de Marokkanen het niet eens is met de voorlopige sluiting van de grenzen, waartoe de overheid heeft besloten om de gevolgen van de pandemie te bestrijden.

57% van de Marokkanen van 55 jaar en ouder vindt het besluit van de regering om de Marokkaanse grenzen voorlopig te sluiten een goed besluit. 27% vindt het een slecht besluit. De overige 16% van de ondervraagden had geen mening over de kwestie, meldt L’Economiste.

Lees ook: Op een privé-vlucht naar Marokko voor 2000 €

Uit de peiling blijkt ook dat vrouwen (61%) meer voorstander zijn van het sluiten dan mannen (53%). Wat de leefomgeving betreft, zijn de stedelijke bewoners (60%), vooral in Centraal-Marokko, in hun overgrote meerderheid voorstander, terwijl dit percentage op het platteland slechts 54% bedraagt.

Lees ook: Marokko: druk op minister Aït Taleb om grenzen te openen

Marokkanen hebben uiteenlopende meningen over het besluit van de overheid. Hoewel de meesten de redenen begrijpen, vrezen zij meer de zware gevolgen van deze drastische maatregel op sociaal, economisch en maatschappelijk niveau.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team