Zoeken

Op een privé-vlucht naar Marokko voor 2000 €

20 januari 2022 - 17:00 - Economie

©

De Marokkaanse overheid heeft het luchtruim gesloten voor gewone vluchten, maar staat privé-vliegtuigen toe. Daarvoor moet echter een hoge prijs worden betalen.

Marokko heeft op 29 november zijn luchtruim gesloten om de verspreiding van Omikron te remmen, waardoor veel Marokkanen in het buitenland, buitenlandse ingezetenen en toeristen geblokkeerd werden. Er zijn echter reizigers die in grote Europese steden gestrand zijn en een uitweg gevonden hebben. Meestal checken ze in voor privévluchten naar Casablanca of Marrakech, die plaats bieden aan 8 tot 13 passagiers, en kopen een ticket dat tot 2000 euro kan kosten, meldt El País.

Lees ook: Privévluchten uit Europa in het geheim Marokko binnen?

Het lukte een in Marokko wonende Spaanse zakenman, die anoniem wenst te blijven, vorige week om van Malaga naar Casablanca te reizen op zo’n vlucht. Die werd uitgevoerd door de in Casablanca gevestigde Marokkaanse maatschappij Sarah Airways. “De vlucht kostte 1500 euro. Ik betaalde een derde van het bedrag bij het begin en de rest vijf dagen later, toen ze de plaats bevestigden", legt hij uit.

"Er waren 13 personen aan boord van het vliegtuig. De meesten van hen waren zakenmensen uit de textiel- en landbouwsector." De Marokkaanse autoriteiten vroegen een negatieve PCR test van 48 uur voor de vlucht en nog een antigeentest bij aankomst in Casablanca. "Mocht er slechts één passagier positief op het antigeen getest hebben, hadden we op onze kosten tien dagen in quarantaine in een hotel moeten doorbrengen. We droegen allemaal een masker tijdens de vlucht, behalve de piloot, de copiloot en de stewardess", legt hij uit.

Lees ook: Marokko: druk op minister Aït Taleb om grenzen te openen

De zakenman hekelt de dure prijs van deze "geheime" vluchten. Hij hoopt dat Marokko spoedig zijn grenzen zal heropenen, ook al handhaaft het "zeer moeilijke gezondheidsbeperkingen". Hij meent dat deze situatie de buitenlandse investeringen in het land bedreigen en ernstige schade toebrengt aan het toerisme, het hotelwezen, de landbouw en de auto-industrie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team