Zoeken

Marrakech: volledige stopzetting hotelactiviteiten?

9 januari 2022 - 15:40 - Economie

©

De meeste hotels in Marrakech dreigen te sluiten vanwege de verlenging van de grenssluiting. In totaal hebben al 140 hotels hun activiteiten stopgezet, en de ongeveer 100 anderen die de crisis nog overleven zijn aan het eind van hun mogelijkheden.

"Onze klanten zijn internationaal en zolang de grenzen gesloten zijn, heeft het geen zin de deuren open te houden. Het besluit zal eind januari opnieuw worden bekeken, afhankelijk van hoe de pandemie zich ontwikkelt en of de grenzen worden opengesteld," zegt Brahim Ait Moussa, directeur van het 5-sterrenhotel Les Jardins de la Koutoubia, die zijn activiteiten sinds begin dit jaar heeft opgeschort.

Lees ook: Marokkaanse miljardairsfamilie Chaabi zoekt koper voor hotelketen

Verscheidene andere hotelbedrijven hebben besloten hun activiteiten te staken totdat de grenzen weer opengaan, meldt L’Économiste. Zij voelen de volle impact van de crisis. "De hotels hebben al hun kapitaal opgebruikt en de meeste exploitanten zijn gestopt met het betalen van hun leveranciers," vertelt Ahmed Bennani, voorzitter van de Associatie van de Hotelindustrie (AIH).

De sector is overrompeld door de crisis en krijgt nog steeds niet de beloofde steun, zodat sluitingen en ontslagen worden overwogen. Deze mogelijkheid moet worden goedgekeurd door de gouverneur van de prefectuur en vereist het indienen van diverse documenten bij de bevoegde overheid. Ondanks de aanhoudende crisis willen de hoteliers van Marrakech dit einde niet meemaken, want "er is niets ergers dan afscheid te nemen van het personeel," merkt Bennani op.

Lees ook: Binnenlands toerisme: Marokkanen mijden hotels

Het jaar 2021 is "een ongekend nuljaar", klaagt de voorzitter van de AIH, die beklemtoont dat de nog geopende hotels 91% minder overnachtingen registreerden dan in 2019. Dit gebrek aan perspectief is een ernstig probleem voor de hoteliers van Marrakech, die goed zijn voor ongeveer 40% van de nationale accommodatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team