Zoeken

Ryanair overweegt Marokkaanse markt te verlaten

21 januari 2022 - 10:20 - Economie

©

De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair is naar verluidt van plan de Marokkaanse markt te verlaten wegens "spanningen" met de Marokkaanse overheid, die de opschorting van alle passagiersvluchten van en naar Marokko tot 31 januari 2022 hebben verlengd.

Ryanair zou het besluit genomen hebben om zich vanaf de maand mei uit de Marokkaanse markt terug te trekken, meldt Maghreb Intelligence. Achtergrond van dit besluit is het gebrek aan duidelijkheid over de heropening van de grenzen en de "spanningen" tussen het topmanagement van de luchtvaartmaatschappij en de Marokkaanse overheid sinds het begin van de pandemie.

Lees ook: Op een privé-vlucht naar Marokko voor 2000 €

De Ierse luchtvaartmaatschappij, die jaarlijks duizenden vluchten naar Marokko verricht, kondigde begin december 2021 al aan dat ze haar vluchten naar het koninkrijk tot 1 februari zou opschorten wegens een "gebrek aan duidelijkheid" van de Marokkaanse regering. Men voegde eraan toe dat al 160.000 klanten door de annuleringen getroffen waren en dat tegen februari 230.000 passagiers door de opschorting getroffen zouden worden.

Lees ook: Ryanair schrapt alle vluchten naar Marokko tot februari

Vanwege de snelle verspreiding van Omikron, vooral in Europa en Afrika, besloot de Marokkaanse overheid op 29 november 2021 de vluchten tot 31 december op te schorten, en daarna de opschorting te verlengen tot 31 januari 2022. Deze opschorting heeft een negatief impacht op het toerisme en op de samenleving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team