Zoeken

Politieonderzoek in Marrakech, paradijs voor witwaspraktijken

7 mei 2021 - 16:20 - Marokko

©

De financiële brigade van de regionale veiligheidsdienst van Marrakech onderzoekt een buitengewoon geval van witwassen van geld. Een netwerk actief in de stad zou drugsgeld witwassen in onroerend goed.

De aankoop van talrijke landbouwgronden, waarvan sommige een oppervlakte hebben van meer dan enkele honderden hectaren in de buitenwijken van Marrakech, heeft de argwaan gewekt van de financiële brigade van de regionale veiligheid van de okerkleurige stad, meldt Al Massae. De kopers hebben de vorige eigenaars contant betaald. De astronomische bedragen hebben de politie ertoe gebracht de herkomst van het geld te onderzoeken.

Een ander feit is dat de kopers van deze gronden en andere landbouwbedrijven mensen zijn met een gemiddeld of zelfs zeer laag inkomen. Kortom, zij handelen als intermediairen tussen drugshandelaars, personen die betrokken zijn bij rechtszaken die in behandeling zijn of die door de politie worden gezocht, en de voormalige eigenaars.

De financiële brigade van de regionale veiligheid van Marrakech is bezig met een onderzoek om de exacte herkomst van deze investeringen te achterhalen, die honderden miljoenen dirham bedragen. Volgens de eerste elementen van het vooronderzoek zijn belangrijke middelen vrijgemaakt om deze gronden uit te rusten met moderne landbouwmachines.

In een verklaring aan de krant Al Massa", zegt een bron dat sinds de Marokkaanse autoriteiten draconische maatregelen nemen in hun strijd tegen het witwassen van geld, de investeringen in landbouwgronden een toevluchtsoord voor zwart geld zijn geworden. Ze hebben de laatste jaren een ongekende groei doorgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team