Zoeken

Helft Marokkanen slachtoffer van geweld

25 april 2021 - 12:00 - Marokko

©

De Marokkaanse Hoge Commissie voor Planning heeft een rapport gepubliceerd over de verschillende vormen van huiselijk geweld waar mannen en vrouwen in Marokko het slachtoffer van zijn. Het doel van het onderzoek is om de omvang en de ernst van het probleem in kaart te brengen.

Ongeveer 50% van de Marokkanen tussen de 15 en 74 jaar is in 2019 het slachtoffer geweest van minimaal één gewelddaad. In dat jaar bestond 57% van de slachtoffers uit vrouwen, en 42% uit mannen.

Uit het rapport van de HCP blijkt tevens dat een groot deel van het geweld plaats vindt binnen het huwelijk. Zo blijkt dat in 53% van de gevallen waarin vrouwen het slachtoffer waren van geweld, de echtgenoot de dader was. Voor mannen ligt dit percentage op 39%.

Verder is er voor het onderzoek ook gekeken naar psychologisch geweld binnen Marokkaanse huishoudens en huwelijken. Uit het rapport blijkt ook dat 21% van het geweld dat vrouwen op de werkplek ondergaan van seksuele aard is. Voor mannen geldt dat voor maar 2%. De geweldsincidenten in het onderwijs en in de openbare ruimte zijn ook meegenomen in het onderzoek van de HCP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team