Zoeken

Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedfraude in Nador

8 augustus 2021 - 15:40 - Marokko

©

Meerdere wereld-Marokkanen zijn het slachtoffer geworden van een vastgoedfraude in Nador. De hoofdverdachte, een vastgoedontwikkelaar die een eigen bedrijf bezit en beheert, is gearresteerd.

De slachtoffers van de fraude zijn wereld-Marokkanen en mensen die in Marokko wonen en een appartement of handelsruimte wilden kopen in een vastgoedproject in de gemeente Selouane.

Lees ook: Marokkaans Nederlandse slachtoffers vastgoedfraude in Selouane stappen naar de rechter

Assabah bericht dat de slachtoffers samen in totaal ruim 60 miljoen dirham hebben betaald aan de ontwikkelaar. De hoofdverdachte zou de commercialisatie van de woningen en handelsruimten zijn gestart terwijl hij de nodige toestemmingen en administratieve documenten nog niet had gekregen.

De schuldeisers van de verdachte, waaronder de groep Al Omrane, hebben juridische stappen ondernomen om uitvoerend beslag te kunnen leggen op de eigendommen van de projectontwikkelaar. Er werd beslag gelegd op eigendommen voor een waarde van 10,2 miljoen dirham, waarvoor nog geen bouwvergunning was uitgegeven en die reeds aan wereld-Marokkanen waren verkocht.

Lees ook: Onroerend goed Marokko: einde fiscale voordelen

De slachtoffers hebben een protestactie georganiseerd voor het "Huis van de Marokkaanse diaspora" in Nador. De hoofdverdachte werd aangeklaagd voor oplichting en vertrouwensmisbruik.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team