Zoeken

Tanger: politie arresteert meerdere oplichters in één week

17 mei 2021 - 10:00 - Marokko

©

De gerechtelijke politie in Tanger heeft een groep criminelen opgepakt die worden verdacht van fraude en diefstal. Door het gebruik van sociale media wisten de verdachten hun slachtoffers in de val te lokken.

De drie verdachten zijn tussen de 35 en 45 jaar oud en kwamen in het vizier van de gerechtelijke politie toen ze reageerden op een auto die te koop werd aangeboden op sociale media. De advertentie was geplaatst door de politieonderzoekers in de hoop dat de criminelen erop zouden reageren, meldt de krant Al Khbar.

Tot nu toe is uit het onderzoek gebleken dat een van de gearresteerde personen een crimineel is die al enige tijd werd gezocht door de Marokkaanse justitie voor online-oplichting. De drie criminelen maakten mensen geld afhandig door nep-advertenties op sociale media te plaatsen.

De politie van Tanger heeft ook andere criminelen gearresteerd die worden verdacht van vergelijkbare feiten als de online-oplichters. Het dagblad meldt dat het gaat om oplichters die nep-advertenties op sociale media verspreidden voor huur- en koopwoningen. Daarnaast is er de afgelopen week in Tanger ook een oplichter gearresteerd die vooral een voorkeur had voor vrouwelijke slachtoffers die hij benaderde in pretparken, sportruimten en openbare plaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team