Zoeken

Marokkanen liefst naar Noord-Marokko voor zomervakantie

16 juli 2022 - 19:00 - Marokko

©

Voor de zomer van 2022 wil 82% van de Marokkanen op vakantie gaan. De badplaatsen in het noorden van het land, met name in Tanger, Tetouan en Martil, zijn erg populair, met 72% die voor een vakantiehuis kiest. Avito deed onderzoek naar dit onderwerp.

De voornaamste vragen die Marokkanen zich stellen zijn waar ze zullen verblijven, hoeveel geld ze zullen uitgeven aan hun vakantie en hoelang ze er zullen blijven. De versoepeling van de beperkingen na de gezondheidscrisis, maakt het voor Marokkanen mogelijk hun verblijf weer te plannen en te organiseren zoals voorheen.

Lees ook: Waar brengt Koning Mohammed VI de zomervakantie door?

De eerste conclusie uit deze enquête is dat Marokkanen de verloren tijd willen inhalen. Het percentage ondervraagden dat nu eindelijk vakantie wil nemen die ze door de pandemie niet konden nemen, bedraagt 82%.

Wat de bestemmingen betreft staan de noordelijke kuststeden (Tanger, Tetouan en Martil) bovenaan de lijst van meest populaire bestemmingen (28%), gevolgd door Agadir en omgeving (15%), Marrakech (8%), Essaouira (6%), Al Hoceima (6%) en Dakhla (5%). Als het om accommodatie gaat, geven Marokkanen de voorkeur aan vakantiehuizen (72%) en hotels (28%). Meer dan de helft van de respondenten (51%) zegt vooraf te boeken, zo blijkt uit de enquête.

Lees ook: Hoe plannen de Marokkanen hun vakantie deze zomer?

Avito bestudeerde ook de vakantieplannen van Marokkanen die in het buitenland wonen. Uit de enquête blijkt dat 77% van de ondervraagden van plan is hun zomervakantie uitsluitend in Marokko door te brengen, 16% is niet van plan naar Marokko te reizen en 7% zal de vakantie deels in Marokko en deels in een ander land doorbrengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team