Zoeken

Marokkaanse politici op vakantie in Spanje op kosten van drugsbaronnen

22 juli 2022 - 19:40 - Marokko

©

Verschillende Marokkaanse politici brengen hun vakanties in het zuiden van Spanje door op kosten van drugsbaronnen. Deze laatsten stellen hun villa’s en chalets ter beschikking en bieden hen ook nog andere voordelen aan.

Het zuiden van Spanje is de favoriete bestemming geworden van veel Marokkaanse families uit de gegoede en middenklasse, om er hun zomervakantie door te brengen. Onder deze geprivilegieerden bevinden zich ook Marokkaanse politici die in de Spaanse badplaatsen verblijven op kosten van drugsbaronnen die hen villa’s, huizen en andere voordelen aanbieden, meldt Assabah.

Lees ook: Kamerleden in Marokko vervolgd na weigeren vermogensaangifte

In Spaanse kuststeden zoals Mijas en San Pedro Alcantara op Costa del Sol, bezoeken Marokkaanse politici vaak casino’s en andere uitgaansgelegenheden waar zij tienduizenden euro’s uitgeven, terwijl een toeristische dotatie van 100.000 dirham per persoon is toegestaan voor reizen naar het buitenland.

Andere ambtenaren van centrale en regionale administraties bezitten vakantiehuizen in Spanje waar ze vaak hun vakantie doorbrengen, aldus dezelfde bron. Marokkanen zijn ook zeer gesteld op Spaans onroerend goed, dat ze met behulp van Spaanse drugsbaronnen verwerven.

Lees ook: Marokkanen grootste klanten Spaans onroerend goed

Marokkaanse gepensioneerden uit de gegoede en middenklasse brengen eveneens het grootste deel van hun tijd door in Zuid-Spanje, waar ze leven op kosten van de drugsbaronnen. Als tegenprestatie ondersteunen ze hun aanvraagdossiers voor de verwezenlijking van projecten in Marokko.

Bladna.nl