Zoeken

Één op drie Marokkanen wil Marokko verlaten

13 augustus 2022 - 17:40 - Marokko

©

Volgens een nieuwe enquête stelt 66% van de Marokkanen Marokko te willen verlaten, hoofdzakelijk om economische redenen, terwijl 19% in het buitenland wil studeren.

Een groeiend aantal Marokkanen wil Marokko verlaten op zoek naar een betere toekomst. In de MENA-regio heeft het koninkrijk volgens het rapport van de Arabische Barometer, het zesde hoogste percentage inwoners met een dergelijke vastberadenheid.

Lees ook: Ayoub is vastbesloten om te slagen in Frankrijk

Van de 23.000 ondervraagden uit tien MENA-landen noemden de meesten economische redenen, anderen wilden in het buitenland een opleiding volgen, terwijl weer anderen stellen hun land te willen verlaten om veiligheidsredenen. Frankrijk blijft de favoriete bestemming van 22% van de Marokkanen, terwijl 21% naar Canada, 19% naar Duitsland en 15% naar de Verenigde Staten zou willen vertrekken.

Lees ook: Successtory Hamza voorbeeld voor jonge migranten Spanje

Zelfs als ze niet over de nodige documenten beschikken, is 53% van de ondervraagde Marokkanen bereid Marokko te verlaten. Hoofdzaak is te vertrekken, ongeacht naar welk land en onder welke omstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team