Zoeken

Hoe plannen de Marokkanen hun vakantie deze zomer?

9 juli 2022 - 15:40 - Marokko

©

Na twee moeilijke jaren als gevolg van reisbeperkingen en grenssluitingen, zijn de Marokkanen druk bezig hun vakantie voor deze zomer voor te bereiden. Waar zullen zij hun vakantie doorbrengen? Hoeveel zullen zij uitgeven aan hun vakantie? Hoe lang zullen zij weg zijn? De details in een oogopslag.

L’Économiste en het marktonderzoeksinstituut Sunergia hebben een enquête gehouden om na te gaan hoe de huidige economische situatie de reisintenties van de Marokkanen deze zomer beïnvloedt. De enquête omvatte een willekeurige steekproef van 1057 personen die tussen 23 mei en 22 juni werden ondervraagd. Er werden vijf quotacriteria in aanmerking genomen, met name geslacht, leeftijd, milieu, regio en sociaal-professionele groep.

Lees ook: Welke toeristen geven het meest uit in Marokko?

Uit de gegevens blijkt dat de Marokkaanse bevolking nog steeds zwaar te lijden heeft onder de inflatie, de hoge kosten van het levensonderhoud en de stijgende uitgaven, vooral voor het komende schooljaar en de religieuze feestdagen. Als gevolg daarvan staan de zomerplannen van de Marokkanen op een laag pitje, zo blijkt uit de studie.

Meer bepaald heeft 40% van de ondervraagden hun reisplannen geannuleerd. Dit geldt vooral voor Marokkanen tussen 55 en 65 jaar (49%) en senioren boven de 65 (60%). Verder zijn er de bewoners van het platteland (51%) en de categorieën "middelmatig" (C) en "laag" (D en E) met respectievelijk 38% en 52%.

Lees ook: Marokko: toerisme herstelt snel

Anderzijds is 46% van de ondervraagden van plan deze zomer op vakantie te gaan. Het gaat om jonge stedelingen van 18 tot 24 jaar en de "welgestelde" sociaal-professionele categorieën A en B. Wat de invloed van de huidige situatie op het reisbudget betreft, stellen 9 van de 10 Marokkanen dat zij door de crisis getroffen zijn. Meer dan 84% meldt dat de duur van hun reis aanzienlijk korter zal zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team