Zoeken

Marokkanen betalen steeds minder contant

21 juli 2021 - 18:00 - Economie

©

Steeds meer Marokkanen doen online betalingen. Sinds de coronaviruspandemie maken Marokkaanse burgers er flink gebruik van. Het vertrouwen in online betalen is gegroeid. Dit komt door veiligheidsmaatregelen en de verbetering van de technologie.

Volgens een onderzoek van de internationale bedrijven Visa en HPS die gespecialiseerd zijn in elektronisch betalingsverkeer, betalen Marokkanen steeds vaker online of via de betaalautomaat in winkels. Contant betalen wordt bij bezorging ook steeds minder gedaan (-86%). Sinds de pandemie betalen 74% van de klanten in Marokko liever met hun (contactloos) betaalpas. Waarschijnlijk zal deze trend zich na de coronacrisis voortzetten.

Lees ook: Marokko: elektronische transacties vanaf nu in de schoot van defensie

Van de ondervraagden zegt 84% veel vertrouwen te hebben in contactloos betalen. Als redenen geven ze op dat het sneller, makkelijker en duidelijker is.

Toch zijn consumenten nog niet helemaal gerust op de veiligheid. Ze vrezen vooral misbruik wanneer ze hun betaalkaart kwijt raken of als het wordt gestolen. Ongeveer één van de vijf ondervraagden heeft weleens een nare ervaring gehad bij een online-aankoop. Zo zegt 32% dat ze een nep-product hebben ontvangen en 23% geeft aan dat ze het slachtoffer zijn geweest van fraude nadat ze hun betaalpas zijn kwijtgeraakt.

Voor hen luidt het advies om direct contact op te nemen met hun bankfiliaal en hun social-media accounts (tijdelijk) te verwijderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team