Zoeken

Marokko: recordaantal bankkaart-transacties, Marokkaanse diaspora op kop

7 augustus 2021 - 11:20 - Economie

©

De elektronische betalingen in Marokko herstellen geleidelijk aan sinds het begin van het jaar. In totaal werden 9,4 miljoen transacties verricht met Marokkaanse en buitenlandse bankkaarten bij handelssites en e-handelaars, die zijn aangesloten bij het Interbancair Monetair Centrum (CMI). De transacties bereikten 3,8 miljard dirham in de eerste zes maanden van het jaar.

Volgens gegevens van het CMI is het totale volume van de elektronische betalingen "aanzienlijk" gestegen in vergelijking met dezelfde periode van het jaar 2020, met een toename van 23,4% van het aantal transacties en een stijging van het totale bedrag met 19,3%.

Lees ook: Marokkanen betalen steeds minder contant

Uit het verslag blijkt dat de online betalingen voor Marokkaanse kaarten met 57,1% is toegenomen tot 9,1 miljoen transacties, terwijl die voor buitenlandse kaarten met 18,6% is gestegen tot 308.000 transacties.

In totaal werden 211,6 miljoen transacties geregistreerd voor een totaalbedrag van 177 miljard dirham. De activiteit omvat het opnemen van contant geld in geldautomaten, betalingen bij handelaars en e-handelaars, betalingen in geldautomaten en Cash Advance, met Marokkaanse en buitenlandse bankkaarten in Marokko.

Volgens het CMI is deze stijging te danken aan de contactloze betalingen van de vele Marokkanen die in het buitenland wonen en de toeristen die Marokko hebben bezocht sinds de geleidelijke opheffing van de reisbeperkingen in juni vorig jaar.

Lees ook: Meerderheid Marokkanen beschikt niet over een bankrekening

De bij het CMI aangesloten handelssites en e-handelaren registreerden 50,4 miljoen betalingstransacties, met Marokkaanse en buitenlandse bankkaarten, voor 20,4 miljard dirham, een verbetering met 34,3% in het aantal transacties en met 6,6% in bedrag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team