Zoeken

Nesrine woedend na moord op dochter Malak (13) in België

14 januari 2023 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De 13-jarige Malak werd dinsdag begraven op de multiconfessionele begraafplaats van Evere in België. Haar moeder, de 34-jarige Nesrine, is verontwaardigd over het Belgische rechtssysteem omdat het haar dochter niet heeft beschermd en geen passende maatregelen neemt tegen haar moordenaar, een recidivist die goed bekend is bij justitie.

De kleine Malak was van huis weggelopen en beschuldigde haar moeder, die in Anderlecht woont, van mishandeling. Ze verbleef tijdelijk bij haar vader in Luik. "Mijn dochter wilde alleen bij haar vader intrekken zodat ze met haar mobieltje kon chatten wanneer ze maar wilde. Ik wilde mijn dochter beschermen. Ze was een beetje verdwaald en de politie hielp me ook niet [...] Ze vroegen rond in de buurt, op school, ze zagen ook dat ze loog, dat ik haar niet mishandelde. Ik kreeg te horen: ’Mevrouw, we weten dat uw dochter liegt, maar we kunnen niets doen’," vertelde Nesrine aan Sud Info.

Lees ook: Mama van doodgeschoten Firdaous verdrietig en boos

"Ik ben slachtoffer en mijn dochter is ook slachtoffer en dit duurt nu al een jaar. Ik heb haar 12 jaar lang beschermd," zei de moeder van de kleine Malak boos. Ze verklaarde dat haar dochter niet was gelokt met de 3000 euro die haar was beloofd door de 37-jarige Olivier Theunissen, die haar via sociale media had ontmoet. "Twee weken geleden wilde ze bij haar vader intrekken. De man is 37 jaar oud en een pedofiel. Ik heb berichten waarin hij haar zegt: ’Ik ben als je broer, ik ben getrouwd, ik heb kinderen, ik neem je mee naar Luik’," vertelt ze uitvoerig.

Lees ook: Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

Malak vertelde me dat ze een vriend had die haar naar Luik wilde brengen en ik zei: "Malak, dat kun je niet doen, ik zet je af bij je vader". Maar de vader wilde dat ook niet, hij had zijn schoonzus gestuurd om te zeggen dat hij haar niet kon ontvangen. "Toen zei de pedofiel: ’Kom, ik breng je naar je vader.’ Zo is het gebeurd. Zij is een moslima en draagt een hoofddoek. Ze wist niet dat hij 37 jaar oud was. Hij benaderde haar via een nep Snapchat account met een foto van een jongeman, maar ik heb geen idee wanneer ze elkaar ontmoet hebben. De berichten worden na 24 uur gewist."

Bladna.nl