Zoeken

België: lichaam in Zenne gevallen Imane teruggevonden

20 februari 2023 - 22:00 - Wereld

©

De 25-jarige Imane Khraiss belandde eind januari met haar fiets in de Zenne. Bijna drie weken later kan haar familie, die heel die tijd hoop bleef koesteren, eindelijk aan het rouwproces beginnen. Een schipper vond het lichaam van de jonge vrouw.

De familie van Imane, die in de nacht van 28 op 29 januari verdronk in de Zenne, kan nu beginnen rouwen. "Opgelucht is een woord dat ik niet graag gebruik, maar ergens zijn we wel blij dat ze Imane gevonden hebben", vertelt haar zus Safaa aan Het Nieuwsblad. "Nu is ze terug bij ons. We zijn vandaag met familie en vrienden naar de plek geweest aan het jaagpad waar ze voor het laatst was. We hebben er bloemen neergelegd en er een herdenkingsplek ingericht. We hopen dat er met hulp van de gemeente Zemst ook een officiële gedenkplek komt."

Lees ook: Imane belandt in rivier in Zemst en verdrinkt

De periode na het ongeluk van Imane was zeer moeilijk voor haar nabestaanden. "Ergens blijf je altijd hopen. We konden amper geloven wat er gebeurd was. Toen ze de fiets van Imane vijf dagen later terugvonden, wisten we het eigenlijk al. Maar toch, we konden dat sprankeltje hoop niet loslaten. Er gaan op dat moment zoveel scenario’s door je hoofd. Misschien was ze verdwaald? We zijn blijven zoeken."

Twee ooggetuigen zagen Imane die bewuste nacht, na haar shift als kokkin in een restaurant, met haar fiets in de Zenne vallen en verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plaatse en zag haar nog wegdrijven maar slaagde er niet in om haar te bereiken. "Imane nam altijd diezelfde weg naar huis", vertelt Safaa. "Omdat het een nogal enge weg is, belde ze onderweg altijd naar een vriendin. Maar die dag had ze haar gsm niet bij. Hij was net binnen voor een herstelling. Ook haar I-watch waarmee ze altijd wel bereikbaar was, was ze vergeten op haar werk."

Lees ook: Fiets vermiste Imane uit water gehaald in België

Een schipper merkte 19 dagen later een lichaam op in de rivier de Nete en het bleek als snel om Imane te gaan. "Imane was een zeer vrijgevig persoon. Ze deed alles voor iedereen. Ze was de perfecte zus en dochter. Voor mijn moeder is dit ontzettend zwaar om dragen. Ze is een stukje van zichzelf kwijt. Dit is niet hoe het zou moeten zijn: een moeder zou haar kind niet mogen afgeven. Imane is veel te vroeg, te snel en te onverwacht van ons weggegaan. Het ergste is dat we geen afscheid hebben kunnen nemen." Ter nagedachtenis van Imane wil de familie waterputten bouwen in landen die kampen met waterschaarste. "Op die manier willen we haar verder laten leven. Imane heeft in haar veel te korte leven ontzettend veel goeds gedaan en dit is een manier om haar te eren."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team