Zoeken

Verontrustende verdwijning van Marokkaans meisje in Barcelona

20 februari 2023 - 09:00 - Wereld

©

De 16-jarige Nancy Malak Boujedad staat onder voogdij van de Raad van Ibiza en was ondergebracht in een centrum voor minderjarigen in Torrelles de Foix. Ze wordt sinds afgelopen zaterdag vermist, na een bezoek aan haar familie in Barcelona.

De minderjarige woont sinds een jaar en drie maanden in het het opvangcentrum Font Fregona en ging afgelopen weekend op stap met haar moeder en jongere broer. "We brachten vrijdagavond door in Barcelona en maakten zaterdag een wandeling langs Las Ramblas. Ze was doodsbang om terug naar het centrum te gaan. Toen we bij de Corte Inglés stopten om naar het toilet te gaan, liep ze van ons weg," vertelt haar moeder, Sara Amir, aan Crónica Global.

Lees ook: Vermiste Rania Harrach teruggevonden in België

De tiener is 1,65 meter lang, heeft bruine ogen en krullend haar en droeg op het moment van haar verdwijning een zwarte broek en een rode sweater van het Marokkaanse elftal. Ze had geen geld of identiteitspapieren bij zich. Haar moeder heeft sinds haar verdwijning op 11 februari niets meer van haar vernomen. Daarom lanceerde ze een oproep om haar terug te vinden. De jonge vrouw zou volgens een getuige zijn gezien in de wijk El Raval in Barcelona.

"Ik wil Nancy alleen maar laten weten dat ze niet naar dat centrum moet terugkeren," zei Sara Amir. Ze vertelt dat Nancy haar zaterdag de hele dag smeekte om haar niet terug te brengen, omdat ze in het centrum "de minderjarigen onder andere meerdere uren per dag laten werken en koud eten serveren. We hebben veel problemen, omdat ze ons niet eens laten praten zonder dat een assistent het gesprek volgt".

Lees ook: Lichaam vermiste Marwane gevonden in Frankrijk

Nancy zegt dat haar dochter niet naar het centrum zal terugkeren en heeft de verantwoordelijken al ingelicht. "Ik heb mijn dochter daar achtergelaten omdat het beter met haar leek te gaan, maar ik laat haar niet in terreur leven. Je hoeft alleen maar te kijken naar het aantal klachten op internet van voormalige bewoners en medewerkers van het centrum, over fysieke en psychische mishandelingen", zegt ze. Het centrum verwerpt alle beschuldigingen en hoopt dat de tiener snel wordt gevonden. De Raad van Ibiza heeft van zijn kant toegezegd het geval van Nancy te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team