Zoeken

In België vermoordde Malak (13) werd verkracht

16 januari 2023 - 15:00 - Wereld

©

Tijdens een persconferentie van het parket van Luik op donderdag, werden schokkende onthullingen gedaan over de moord op Malak, het 13-jarige meisje dat werd vermoord door de 37-jarige Olivier Theunissen uit Seraing. De forensische arts heeft sporen van seksueel misbruik gevonden op het lichaam van de tiener.

De sporen werpen een nieuw licht op de dramatische gebeurtenissen van vorige week. Volgens het onderzoek probeerde Olivier Malak tot een seksuele relatie te dwingen, maar het meisje weigerde en probeerde zichzelf te verdedigen. Vervolgens vermoordde hij de tiener in de bossen van Ougrée.

Lees ook: Nesrine woedend na moord op dochter Malak (13) in België

Toen hij besefte hoe ernstig de situatie was besloot Olivier Theunissen een einde aan te maken zijn leven door zich op te hangen aan de poort van het voormalige restaurant "La Coccinelle" in Neupré.

Lees ook: Familie doodgereden Aymen boos op Franse justitie

Catherine Collignon, de eerste procureur des Konings van Luik, verklaarde dat het onderzoek naar de dramatische gebeurtenissen nog gaande was. "We blijven deze tragedie onderzoeken en zullen alles in het werk stellen om de afschuwelijke gebeurtenissen op te helderen", aldus Collignon.

Bladna.nl