Zoeken

Marokko klaagt vermeende "geheime dochter" Hassan II aan

18 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

De zaak van de vermeende "geheime dochter" van wijlen Koning Hassan II is na 18 jaar stilte weer aan de orde gekomen. In België werd een rechtszaak voor de erkenning van het vaderschap aangespannen, gevolgd door een procedure wegens "fraude" door Marokko.

De Israëlische Jane Benzaquen, alias Hedva Selaa, verklaarde in 2005 dat zij de dochter was van Moulay Hassan, de kroonprins die later Hassan II zou worden. Zij zou het gevolg zijn van een verhouding tussen Anita - het nichtje van Léon, de voormalige Marokkaanse PTT-minister - en de toen 23-jarige Moulay Hassan. Hoewel deze verrassende onthulling destijds enkele weken in het nieuws was, werd ze volgens Le Desk weer snel vergeten.

Lees ook: Mexicaanse zangeres had relatie met Marokkaanse prins

Jane Benzaquen wil bewijzen dat ze van koninklijke afkomst is. In Brussel, waar ze al 18 jaar woont, deed ze een beroep op verschillende Belgische advocaten. Die legden een "bijzonder gevoelig dossier" voor aan de Marokkaanse ambassadeur in België, evenals de eisen van hun cliënt, om "een minnelijke, discrete, eerlijke en rechtvaardige oplossing" te bedenken.

Benzaquen heeft ook een beroep tot erkenning van het vaderschap ingesteld bij de familierechtbank van Waals-Brabant. Ze hoopt op een financiële vergoeding van ongeveer 15 miljoen euro. Marokko heeft naar aanleiding van deze rechtszaak een procedure wegens "fraude" tegen haar en haar Belgische familieleden aangespannen bij een Brusselse onderzoeksrechter.

Lees ook: Samira Said spreekt over relatie met Koning Hassan II (video)

Stanislas Eskenazi is de advocaat van de Marokkaanse koninklijke familie. Hij betreurt dat "de Belgische justitie op deze manier wordt gegijzeld" en verwacht dat de "oplichter" wordt vervolgd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team