Zoeken

Marokkaanse vrouw Sean Connery vertelt over zijn laatste momenten

2 november 2020 - 20:20 - Cultuur

©

Zaterdag overleed de wereldberoemde Sean Connery. Voornamelijk is de acteur bekend als de eerste James Bond. Zijn Franse Marokkaanse vrouw Micheline Roquebrune vertelt over het overlijden van haar man.

"De laatste tijd kon hij zich niet meer verwoorden. Hij is vredig in zijn slaap overleden. Ik was de hele tijd bij hem.", vertelt de vrouw. De kunstenares doet haar verhaal in de Britse DailyMail. Roquebrune en Connery waren 45 jaar samen. Het doet haar veel pijn om te beseffen dat ze nu alleen door het leven moet. Maar aan de andere kant is ze opgelucht dat haar man niet meer hoeft te lijden. De acteur leed aan dementie. Zijn laatste wens was een pijnloze dood. "Het was zijn wens om geen pijn te lijden. Hij is gelukkige vredig heengegaan in zijn slaap," vertelt de weduwe.

Micheline vertelde aan het medium The Sun over hun ontmoeting. Zij woonde toen in Marokko. Ze was meteen onder de indruk van zijn verschijning. “Ik kon er niet van slapen,” herinnert ze zich. Vijf jaar later besloot de twee te trouwen. Connery heeft altijd een voorliefde voor Marokko gehad. In hetzelfde interview van een paar jaar geleden zei Connery: "Micheline is een fantastische vrouw. Zij is de liefde van mijn leven."

De acteur heeft ook andere connecties met Marokko. Zo heeft hij in 1975 in de film "The man who wished to be king" gespeeld. Deze is in Ouarzazate opgenomen. Tijdens het internationale filmfestival van Marrakech werd Connery in 2014 uitgeroepen tot beste acteur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team