Zoeken

Daesh bedreigt acteurs in Marokko opgenomen film "Mossoul"

27 januari 2021 - 09:20 - Cultuur

©

Acteurs van de in Marokko opgenomen film "Mossoul" die op Netflix te bekijken is, zijn met de dood bedreigd door terreurorganisatie Daesh.

Het script voor de kaskraker die werd geregisseerd door Matthew Michael Carnahan, bevalt de terroristische organisatie duidelijk niet. "Mossoul" vertelt het verhaal van de missie en het heroïsche gevecht van een SWAT-team in de stad tegen Daesh. De film is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en wordt geïnterpreteerd in het Marokkaans Arabische Darija.

Anonieme Daesh-sympathisanten hebben doodsbedreigingen en andere intimidaties naar de cast van de film gestuurd na het nieuws over de release. "Toen ik op sociale media postte dat de film uitkwam, volgde er meteen veel Daesh-inhoud als reactie. Ze plaatsten veel video’s en beledigingen zoals bijvoorbeeld: ’Nu we je kennen, moet je voorzichtig zijn. Raak elke dag je hoofd aan om er zeker van te zijn dat het er nog is. We weten waar je woont en we gaan je bereiken’", zegt de Iraakse acteur Suhail Dabbach, die majoor Jasem speelt.

Adam Bessa, een jonge Frans-Marokkaanse acteur, is ook met de dood bedreigd op Whatsapp. Hij speelt Kawa, de andere hoofdrol in de film. Zijn Instagram-account is gehackt en volledig gewist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team