Zoeken

Marokkaanse actrice Sofia Essaïdi vertelt over carrière-keuzes

25 januari 2021 - 12:40 - Cultuur

©

De Frans-Marokkaanse Sofia Essaïdi is sinds haar deelname aan de 3e editie van de talentenjacht "Star Academy" van 17 jaar geleden een bekende Française. Sindsdien heeft ze veel kritiek gekregen op haar carrière-keuzes. Momenteel speelt ze een belangrijke rol in de misdaadserie "La Promesse", die wordt uitgezonden op de zender TF1.

De multidisciplinaire artiest gaat in een interview met SudInfo dieper in op haar keuzes en hoe die haar hebben gevormd als artiest. Essaïdi wil haar levenservaring gebruiken om een betere invulling te geven aan de rollen die haar worden aangeboden. "Ik ben een veeleisend persoon. Minder schieten is beter schieten", is haar antwoord op vragen over haar langdurige afwezigheid van het podium.

Essaïdi is blij dat het publiek haar als artiest beter begint te begrijpen nu ze een rol speelt in "La Promesse". "Ik had alleen kwaliteitsprojecten nodig die me raken. Ik ben een veeleisend persoon. Ik heb de rollen nodig om mijn verhaal te vertellen. Mijn doel is niet om bekend te worden, maar om vervuld te worden en in harmonie te komen met mezelf," zegt ze.

In de misdaadserie speelt Essaïdi de rol van Sarah Castaing, een agent van de jeugdpolitie. De rol is haar op het lijf geschreven omdat ze veel gelijkenissen ziet tussen zichzelf en het personage dat ze speelt. "Als je wonden opnieuw opent, is het nooit gemakkelijk, het doet veel pijn. We wekken zware emoties op, maar we genezen onszelf ook door dit te doen. Vandaag ben ik gekalmeerd en gelukkig, hoewel ik nog veel over mezelf te ontdekken heb", vertelt de actrice.

De populaire Franse acteur Olivier Marchal is de voornaamste tegenspeler van Essaïdi. Ze is blij dat ze mag samenwerken met Marchal. "Olivier is een buitengewoon persoon. Hij heeft een zachtaardigheid, een elegantie en een menselijkheid die me erg hebben geraakt. We spraken erover om dingen samen te doen. Ik hoop dat dit kan worden gerealiseerd."

Toen ze op 19-jarige leeftijd plotseling een bekend persoon werd door haar deelname aan Star Academy hielpen haar naasten haar om zich niet te verliezen in de roem. "Ik zag ’Star Academy’ als een enorm spel. Na die show had ik nog alles te bewijzen. Sommigen beschouwden het als het einde, ik als het begin van een mogelijke carrière. Ik zou mijn deelname aan de show nooit ontkennen, het heeft me veel geholpen en geleerd".

Bladna.nl