Zoeken

Aangrijpende boodschap van weduwe El Ghomari (video)

19 januari 2021 - 10:00 - Cultuur

©

Televisiezender 2M heeft een eerbetoon aan journalist Salaheddine El Ghomari uitgezonden. De 52-jarige Marokkaanse tv-persoonlijkheid overleed op 10 december in Casablanca na een hartaanval. De uitzending om El Ghomari te herdenken duurde iets langer dan 15 minuten en bevatte ook een bijdrage van de vrouw van El Ghomari.

De plotseling overleden presentator was erg populair bij kijkers van 2M. Tijdens de lockdown zag hij de kijkcijfers van het programma "Asilat Corona" tot grote hoogte stijgen. Met het programma probeerde hij een bijdrage te leveren aan de strijd tegen het coronavirus in Marokko. Zijn dood leidde tot ontroering en verbijstering bij zijn collega’s en het publiek.

De vrouw van El Ghomari, Leila Zopakova El Ghomari, leverde met een emotionele video ook een bijdrage aan het emotionele eerbetoon. Ze vertelde onder andere over de manier waarop ze haar man had ontmoet. "Ik ontmoette Salaheddine toen ik studeerde, in mijn derde jaar van de journalistieke faculteit in Rusland. Hij is erg interessant, altijd actief", vertelt ze geëmotioneerd.

Ook spreekt ze over de artistieke kant van de Marokkaanse journalist. "Ik tekende en hij was gepassioneerd door fotografie". In de videoboodschap is te zien dat ze nog altijd in shock is door het plotselinge overlijden van haar man. "Ik kan zijn overlijden nog steeds niet accepteren. Hoe zou ik nu zonder hem kunnen leven? Ik weet het niet. Hij was mijn wederhelft, mijn familie", vertelt ze geëmotioneerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team