Zoeken

Marokkaanse acteur El Glaoui uitgeroepen tot ’Arabische ster van morgen’

12 december 2020 - 23:00 - Cultuur

©

Filmtijdschrift Screen International heeft de Marokkaanse acteur Brice El Glaoui Bexter uitgeroepen tot ’Arabische ster van morgen 2020’. De kleinzoon van de Marokkaanse schilder Hassan El Glaoui ontvangt de prijs voor zijn rol in de film ’Redemption Day’ van regisseur Hicham Hajji die op 8 januari te zien zal zijn.

De prijs werd in Egypte uitgereikt aan de dertigjarige Engelse Marokkaan. De acteur is al dertien jaar bezig in de filmwereld. "Ik kan niet geloven dat ik beschouwd wordt als de ster van morgen. Ik ben ontroerd dat ik deze prijs heb ontvangen," aldus de acteur.

Na zijn studies in Parijs en bij het Lee Strasberg Theater- en Filminstituut in New York besloot de jonge acteur terug te keren naar Marokko. Zijn vader is van Marokkaanse afkomst en zijn moeder is een Engelse. Zijn band met het koninkrijk is sterk.

Zijn carrière begon als invaller voor de acteurs Leonardo DiCaprio en Mark Strong in de film ’Body of Lies’ in 2008. Hij is de kleinzoon van de beroemde kunstenaar Hassan El Glaoui. Vorig jaar werd de prijs nog uitgereikt aan de Marokkaanse actrice Nisrin Errad.

Brice El Glaoui Bexter is samen met vier andere regisseurs en acteurs uitgeroepen tot veelbelovend talent in de Arabische wereld. De regisseur Hicham Hajji heeft hem in zijn film de rol gegeven van een officier van de veiligheidsdienst BCIJ.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team