Zoeken

Marokkaanse uitvinding kan motorongevallen verminderen

8 december 2020 - 21:00 - Marokko

©

Casky is de naam van een helm die motorongevallen automatisch detecteert en calamiteiten kan voorkomen via een mobiele applicatie. Het technologische hoogstandje is ontworpen door de Marokkaanse ondernemer Abid Khirani en heeft als doel om ongevallen die veroorzaakt worden door tweewielers met 70% te verminderen.

Marokko registreert een algehele daling van het aantal verkeersdoden, maar volgens het laatste rapport van het International Transport Forum (FIT), groeit het aantal ongevallen met motorfietsen snel. Motorfietsen veroorzaken ongeveer 29% van de ongevallen en zijn de tweede belangrijkste doodsoorzaak in het land.

Ondernemer Abid Khirani maakte zich zorgen over deze situatie en heeft daarom een helm ontwikkeld die is uitgerust met een apparaat dat de nooddiensten en familieleden waarschuwt in geval van ongeval. Dit technologisch proefstuk, genaamd Casky, heeft tot doel motorritten veiliger te maken door motorongevallen met 70% te verminderen.

Casky is ook uitgerust met een anti-diefstalsysteem dat bestaat uit een slim hangslot met een alarm. Een tweede hulpmiddel ondersteunt de bestuurder tijdens de rit en verbetert het zicht wanneer deze wil afslaan, remmen of schakelen. De partnerschappen met de lokale hulpdiensten en de bevoegde autoriteiten zijn bekrachtigd waardoor de start-up snel aan de bak kan met de uitvinding.

Casky won op 1 december de prijs "Scaling from Africa to Europe" van BPIFrance bij de wedstrijd AfricArena, een Afrikaanse tech-accelerator die uitdagingen op het gebied van corporate open innovatie op het hele Afrikaanse continent uitvoert. Met deze onderscheiding kan Abid Khirani zich vestigen in Frankrijk en Europa.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team