Zoeken

Bilal Hammouti (12) ontwikkelt een slim mondmasker (video)

29 maart 2021 - 12:00 - Marokko

©

Bilal Hammouti is één van de vele Marokkanen die wil bijdragen aan de strijd tegen het coronavirus. De 12-jarige jongen heeft verschillende elektronische apparaten uitgevonden, waaronder een slim mondmasker.

Dankzij deze uitvinding won Bilal de prijs "Ingenieurs van de toekomst" tijdens een internationaal uitvinderswedstrijd. De jongen vertelde aan 2M dat hij het idee van een slim mondmasker kreeg nadat hij merkte dat veel mensen hun masker lieten zakken om te hoesten of te niezen.

"Gevolg daarvan is dat druppels zich verspreiden met als consequentie dat de overdracht van ziekten wordt versneld als ze besmet zijn met Covid-19. Dus ontwikkelde ik een masker dat de drager comfort biedt en dat zich vanzelf sluit wanneer de drager gaat niezen of hoesten. Daarmee kan de overdracht van virussen worden voorkomen. Het kostte me een aantal maanden om het te ontwerpen," zegt Bilal aan 2M.

De uitvinding kreeg de naam "Masker van de toekomst" en bestaat uit een klassiek masker en een apparaat dat bewegingen detecteert. Wanneer de drager wil niezen of hoesten past het masker zichzelf aan om de mond en neus te bedekken.

Bilal Hammouti heeft grote plannen voor de toekomst. Hij hoopt steun te vinden om zijn uitvinding te verbeteren en toegankelijk te maken voor iedereen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team