Zoeken

Ecodome: Marokkaanse natuurwoningen in de maak

22 november 2020 - 20:20 - Marokko

©

Ingenieur Younes Ouazri komt met milieuvriendelijke woningen in Marokko. De huizen zijn volgens Ouazri een eerbetoon aan de Marokkaanse traditionele architectuur.

De CEO van Ecodome Maroc vertelt aan website Voaafrique dat de huizen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hooi, steen, aarde en suikerriet. Zijn doel is om betaalbare woningen te maken die tegelijkertijd goed zijn voor het milieu.

De jonge ondernemer startte in 2016 zijn bedrijf met de bedoeling om huizen te creëren voor mensen die weg willen van het stadsleven. Maar wel voor een lagere prijs zonder al te veel comfort in te leveren. "We hebben bij Ecodome huizen gebouwd die overal geschikt zijn, wat het klimaat ook is," aldus Ouazri.

De materialen zijn aangepast op leefomgeving van de regio. Maar het principe blijft overal hetzelfde: het gebruik van materiaal uit de natuur. Verder voldoen de huizen aan de voorzorgsmaatregelen zoals bij een gewone bouwconstructie. Zo wordt de grond eerst geanalyseerd voordat erop gebouwd gaat worden. Ouazri hoopt dat de woningen Marokkanen zal aantrekken, zodat iedereen een bijdrage levert aan het verminderen van milieuvervuiling.

Bladna.nl