Zoeken

Marokkaanse stad in top 20 wereldsteden met beste gastronomie

3 juni 2024 - 23:50 - Marokko

©

Volgens een ranglijst van het Britse tijdschrift Time Out staat een Marokkaanse stad in de top 20 van wereldsteden met de beste gastronomie.

Marrakech bezet de 15e plaats in deze ranglijst. "Eten in Marrakech is een feest voor de zintuigen", aldus Time Out. De stad heeft cafés "waar zoete Maghreb-muntthee uit de hoogte wordt geschonken in vuistgrote glazen"; verkopers die op het bruisende centrale Djemaa el-Fna om klanten strijden met versgeperst sinaasappelsap en gegrilde spiesjes; en "geroosterd lamsvlees en geurige tajines in weelderige binnenplaatsen". Volgens Time Out is tajine het onmisbare gerecht in Marrakech. "En er is geen betere tijd dan nu om een ​​reis te maken naar de culinaire hoofdstad van Noord-Afrika", voegt het tijdschrift toe.

Lees ook: Algerijnse president geniet van Marokkaanse keuken in Egypte

Napels voert de ranglijst aan. De Italiaanse stad wordt beschouwd als de geboorteplaats van pizza. De Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg staat op de tweede plaats, gevolgd door Lima (Peru) en Ho Chi Minh-stad (Vietnam). Peking (China) staat op de zesde plaats, gevolgd door Bangkok (Thailand), Kuala Lumpur (Maleisië), Mumbai (India), Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) en Portland (Verenigde Staten). Liverpool (Verenigd Koninkrijk) staat op de 11e plaats en Medellin (Colombia) op de 12e plaats. Daarna volgen Sevilla (Spanje) en Porto (Portugal). Lyon (Frankrijk) staat op de 16e plaats, gevolgd door Sydney (Australië) en Montreal (Canada). Osaka (Japan) en Kopenhagen (Denemarken) sluiten de lijst af.

Lees ook: Gladiator II: Ridley Scott bezwijkt voor Marokkaanse keuken

Time Out baseerde zijn ranglijst op een enquête onder duizenden stadsbewoners over de eetgelegenheden in hun stad. De auteurs hebben de resultaten vervolgens beoordeeld en de hoogst gewaardeerde stad van elk land in de uiteindelijke lijst opgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team