Zoeken

Dit is de meest invloedrijke Marokkaanse stad

22 juni 2024 - 22:00 - Marokko

©

Casablanca is de meest invloedrijke stad van Marokko, zo blijkt uit de Global Cities Index 2024 van Oxford Economics. De stad bezet de 442e plaats op de wereldranglijst, waarmee de metropool de koppositie inneemt binnen het land.

Het succes van Casablanca is te danken aan haar dynamiek en vermogen om buitenlandse investeringen aan te trekken. De stad beschikt over moderne infrastructuur, een strategische haven en een gediversifieerd bedrijfsleven, wat haar concurrentiepositie versterkt. Casablanca presteert ook goed op het gebied van menselijk kapitaal, dankzij haar jonge en dynamische bevolking en een overvloed aan arbeidskrachten (287e plaats).

Lees ook: Zakenreizen: Marokkaanse stad in wereldtop

Op het gebied van milieukwaliteit scoort Casablanca de 225e plaats. De levensstandaard daarentegen laat te wensen over, met een 713e plaats op de ranglijst.

Hoofdstad Rabat bevindt zich op de 504e plaats in de algemene ranglijst. Rabat scoort beter op het gebied van milieu (156e plaats) dan Casablanca, maar presteert minder goed qua menselijk kapitaal (486e plaats) en levensstandaard (742e plaats).

Lees ook: Deze stad zou Marrakech kunnen onttronen

Tanger bezet de 631e plaats in de ranglijst, met een 130e plaats op het gebied van milieu. Op het gebied van menselijk kapitaal (727e plaats) en levensstandaard (717e plaats) presteert Tanger beduidend lager. Marrakech staat op de 670e plaats in de ranking. De stad scoort 441e op het gebied van milieu en 702e qua levensstandaard. Fez en Meknes bevinden zich respectievelijk op de 684e en 727e plaats in de algehele ranglijst.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team