Zoeken

Gladiator II: Ridley Scott bezwijkt voor Marokkaanse keuken

18 juni 2023 - 20:30 - Cultuur

©

Weinig films kunnen tippen aan het enorme financiële en kritische succes van het epos Gladiator II van Ridley Scott, dat wordt opgenomen in het Marokkaanse Ouarzazate. Wanneer de beroemde regisseur niet op de filmlocatie is, proeft hij de Marokkaanse keuken in het restaurant "La Kasbah des Sables".

Ridley Scott is terug in Marokko voor een nieuwe film. Sinds het succes van de originele film doen geruchten en plannen voor een tweede Gladiator-film de ronde. Een groot deel van de eerste film werd in 1999 in Marokko opgenomen. Het was dus een logische stap voor Scott om terug te keren naar het land dat hem zo’n fenomenaal succes bracht.

Lees ook: Ontploffing op set Gladiator 2 in Marokko

Scott is momenteel bezig met de opnames van de tweede aflevering van zijn film. De cast bestaat uit een aantal grote namen uit de filmwereld, zoals Pedro Pascal, Denzel Washington en Connie Nielsen. De regisseur is op foto’s van SNRTnews te zien in het gezelschap van Pedro Pascal, Connie Nielsen, Paul Mescal en Djimon Hounsou in een van de beste restaurants van de stad, ’La Kasbah des Sables’. Scott raakte tijdens de opnamen van Gladiator in de ban van de Marokkaanse keuken. Ook andere beroemdheden van over de hele wereld laten zich regelmatig uit over het genot van de Marokkaanse keuken en zijn iconische gerechten als tajine en couscous en heerlijke gebakjes zoals gazellehoorns.

Lees ook: Opnames Gladiator 2 ondanks ongeval hervat in Marokko

Gladiator vertelt het historisch fictieve verhaal van Maximus (Russell Crowe), een Romeinse generaal die het slachtoffer wordt van een staatsgreep door de zoon van Caesar Marcus Aurelius, Commodus (Joaquin Phoenix). Maximus wordt uit zijn rang ontzet en veroordeeld tot slaaf in de vechtkuilen van de gladiatorenindustrie van Rome, terwijl Commodus de executie van de vrouw en het kind van Maximus beveelt. Uit wraak voor de moord op zijn familie gebruikt Maximus zijn gevechtstraining en militaire expertise om snel op te klimmen in de rangen van de felste gladiatoren van Rome. Uiteindelijk wordt hij een symbool van hoop voor de vervolgde burgers van Rome en komt hij oog in oog te staan met keizer Commodus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team