Zoeken

Marokko in top van beste gastronomische bestemmingen ter wereld

26 juli 2023 - 11:00 - Marokko

©

Marokko behoort tot de negen beste gastronomische bestemmingen ter wereld, volgens het bekende tijdschrift National Geographic.

Marokko wordt door het tijdschrift als achtste gerangschikt vanwege zijn traditionele gerechten die wereldwijd erkend zijn, zoals couscous, tajine, lamsvlees en pastella (bladerdeeg gevuld met kip, gekarameliseerde ui, amandelen en kaneel). Peru staat bovenaan de lijst van beste gastronomische bestemmingen vanwege de vele restaurants die lokale gerechten serveren. Italië staat op de tweede plaats dankzij zijn keuken die wordt beschouwd als "rijk aan geschiedenis en smaak", met name zijn pasta. "Elke regio van het land heeft zijn eigen keuken en specialiteiten", merkt National Geographic op.

Lees ook: Ontdek de lievelingsbestemming van Marokkanen voor de vakantie

De derde plaats gaat naar Japan voor zijn "gezonde" gastronomie, verwijzend naar de gebruikte kooktechnieken. Het tijdschrift noemt gerechten zoals sushi, ramen, tempura, yakitori en okonomiyaki. Verse vis en rijst vormen de basis van deze keuken, waarin "zeewier, sake, tofu of groene thee ook een prominente plaats innemen, evenals wortels, groenten en soja".

Op de vierde plaats staat Spanje, wiens gastronomie een opleving doormaakt vanwege de nadruk op duurzaamheid en lokale producten in Michelin-sterrenrestaurants en kleine etablissementen. Colombia neemt de vijfde plaats in op deze lijst met zijn "vruchtbare landen" en de "rijkdom van zijn producten", evenals zijn restaurants zoals Leo, van Leo Espinosa, de beste kok ter wereld in 2022.

Lees ook: Marokkaanse keuken, "tweede beste keuken ter wereld"

De zesde plaats gaat naar Thailand voor zijn regio’s en unieke culinaire specialiteiten. Het wordt gevolgd door Argentinië op de zevende plaats, waarvan de roast "een van de meest iconische specialiteiten" is, evenals de empanadas en choripanes. Frankrijk, waar "goed eten en drinken een kunst is", staat op de negende plaats in deze ranglijst vanwege zijn gastronomie die opgenomen is in het "immaterieel erfgoed van de mensheid van UNESCO".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team